תביעה לפינוי מושכר- או: איך להתמודד עם שוכר סורר?

מתמודדים עם שוכר בעייתי? תהליך "תביעה לפינוי מושכר" מאפשר לבעלי דירות לפנות שוכרים סוררים בקלות ובמהירות דרך מערכת המשפט.

פסגת הפחד: שוכר סורר

בשנים האחרונות, עקב ריבוי מקרים של שוכר סורר אשר מפר את הסכם השכירות ונמנע מלשלם לבעל הנכס את דמי השכירות ו/או להתפנות מן הנכס עם תום תקופת השכירות, מצא המחוקק כי ההסדר שהיה קיים בחוק הישראלי הינו הסדר בעייתי אשר מותיר את בעל הנכס חסר אונים ואינו מאפשר פתרון מיידי של סילוק השוכר מן הנכס עקב הפרת ההסכם. בעבר, בעלי נכסים רבים היו נופלים קרבן לשוכרים אשר חודשים רבים לא שלמו את שכר הדירה ואולם, לא היה בידם לפעול באופן מיידי נגדם.

יש פתרון לשוכרים בעייתים

במצב זה, היו בעלי הנכסים נתונים ללוח זמנים בעייתי לפעולה שנבע בעיקר מסדרי דין בעייתים אשר היו נהוגים בעבר וכן מן העומס התמידי על בתי המשפט. כיום, לאחר חקיקת ההסדר החדש בשנת 2008, ניתן לנקוט בדרך של “תביעה לפינוי מושכר”.

זירוז תהליכי פנוי שוכרים

בהתאם לחקיקה, יכול משכיר לפנות לבית המשפט בתביעה לפינוי מושכר – ההליך הינו הליך מקוצר וזריז (בהשוואה לתביעה אזרחית בסדר דין רגיל). לאחר הגשת תביעה, לשוכר 30 יום להגיש את כתב ההגנה מטעמו.
התקנות קובעות מס’ הסדרים על מנת לזרז את התהליך (בהשוואה לתביעה אזרחית רגילה) וכך למשל, נקבע כי יש להגיש תצהירים וכן מסמכים נוספים התומכים בטענות התובע, חוות דעת מומחה (אם היא נדרשת על פי עובדות המקרה) וזאת כדי לפשט ולזרז את ההליך.

עוקפים את הבירוקרטיה

כמו כן, נקבע כי אין לנתבע (השוכר) אפשרות להגיש הודעת צד ג’ ו/או תביעה שכנגד באותו עניין וזאת על מנת למנוע ממנו לסרבל את ההליך ולגרום לסחבת ולהחרפת הסכסוך והרחבת המחלוקות בין הצדדים. לאחר מכן, החוק קובע כי תביעה לפינוי מושכר תתברר בפני בית המשפט תוך 60 ימים מיום הגשתה על ידי התובע! על כן, על בית המשפט יהא לקבוע דיון ראשון תוך הזמן האמור (אשר בו ינסה להביא את הסכסוך לסיום ולהכריע בתביעה). מטרת החוק כאמור הינה להתגבר על העומס בבתי המשפט ולצמצם את הפגיעה ככל שניתן בבעלי נכסים לאור ריבוי מקרים מסוג זה.

בעלי דירות? תפעלו חכם לפינוי שוכרים

על כן, מומלץ בשלב מוקדם לאחר דין ודברים ואזהרה פורמאלית של שוכר סורר לפנות במהרה לבית המשפט בתביעה לפינוי מושכר שכן, עם קבלת פסק דין לפינוי הליך הפינוי יהא מהיר וכן , במקרה שהשוכר לא יכבד את פסק הדין ויבצע אותו, יוכל בעל הנכס לפנות את השוכר בכוח באמצעות ההוצאה לפועל

הצטרפו לניוזלטר

כדאי לקרוא

cat-logo-new-bot

FinCat

תכנון פיננסי, יועץ פיננסי מומלץ – מה זה ואיך בוחרים?

תכנון פיננסי הוא המפתח לביטחון כלכלי, ניהול סיכונים והגשמת חלומות. למדו איך עבודה עם מתכנן פיננסי יכולה לשנות את העתיד שלכם.

ינואר 18, 2025

·

2 דקות קריאה

זאב סויבל סוכן ביטוח פנסיוני

זאב

פנסיה פרישה וביטוחים

קרן פנסיה וערבות הדדית

ערבות הדדית היא אחריות של הקהילה כלפי כל אחד מחבריה, ושל כל אחד מחברי הקהילה כלפי הכלל. בכנות, זו הגדרה יפה מתוך ויקיפדיה, אבל מה הקשר שלה לקרן פנסיה?

דצמבר 26, 2024

·

2 דקות קריאה

גיל רנדלר פנסיה וביטוחים FINCAT

גיל

פנסיה פרישה וביטוחים

ביטוח בריאות בישראל: פתרונות ומידע חיוני

ביטוח בריאות בישראל כולל שלושה סוגים עיקריים: ממלכתי, שב”ן ופרטי. בעוד שהביטוח הממלכתי מספק כיסוי בסיסי, ביטוח פרטי מציע גישה רחבה יותר לתרופות, טיפולים מיוחדים וזמני המתנה קצרים. הכתבה מסבירה את ההבדלים ומדגישה את היתרונות של ביטוח פרטי, כולל פתרונות למצב רפואי קיים.

דצמבר 14, 2024

·

2 דקות קריאה

גיל רנדלר פנסיה וביטוחים FINCAT

גיל

פנסיה פרישה וביטוחים

קופות גמל להשקעה – כלי פיננסי חכם לחיסכון לטווח ארוך

קופות גמל להשקעה הן כלי פיננסי יעיל לחיסכון לטווח ארוך. עם מסלולים מגוונים, יתרונות מס ואפשרות לקצבה פטורה בגיל פרישה, מדובר בהשקעה שמבטיחה יציבות פיננסית.

דצמבר 14, 2024

·

2 דקות קריאה