נתחיל דווקא מהסוף
אז מה עושים כשכל המחירים עולים פה? איך מתמודדים עם זה שהשכירות עלתה וגם מחירי המזון ובטח המשכנתא שנוסקת לגבהים שממש לא תכננו?
אתגר ענק!
מה אני אגיד לכם, לא פשוט בכלל.
אבל אם נתלונן זה לא ממש יעזור נכון? אני מוצאת את עצמי משננת שוב שוב עם בן החמש שלי שבכי לא יוביל אותו לשום מקום והכלכלה שלנו עוד פחות רחומה מאמא עייפה שלפעמים כן משחררת קוביית שוקולד רק כי הילד התבכיין.
יש מיליון דרכים להתמודד עם ניהול כלכלי
המועדפת עלי היא זו שבה עוצרים רגע את כל מה שאנחנו עושים ואשכרה משקיעים זמן ואנרגיה בללמוד מה יעשה לנו טוב.
תחשבו שנייה – כמה זמן בשבוע אתם משקיעים בלייצר הכנסה? 40 שעות? 60 שעות?
כמה זמן בשבוע אתם משקיעים בללמוד איך לנהל את הכסף שלכם?
לא הרבה נכון?
רק שמשהו מתעורר ונהיה דחוף אנחנו פתאום מחפשים את הדרך לפתור בעיות.
העולם משתנה. מאוד.
אל תהיו תקועים בתפיסה הישנה
ואנחנו, אנחנו תקועים בתבניות חשיבה והתנהגות שהתאימו לדור הקודם.
הבטיחו לנו שאם נשב על הטוסיק ונלמד היטב ונוציא ציונים מעולים בתיכון ואז נתקבל לאיזה תואר אחרי שירות משמעותי למען המולדת – תהיה לנו פרנסה ונצא מתישהו לפנסיה המיוחלת.
Well זה לא ממש עובד
לכולנו יש כמה חברות וחברים שלכם מתהלכים בעולם עם כמה וכמה תארים ומשכורת נמוכה. אני לגמרי לא סגורה על זה שתהיה למישהו מאיתנו פנסיה כמו של ההורים שלנו שאשכרה מקבלים פנסיה תקציבית לפי משכורת אחרונה לפני הפרישה.
הגיע הזמן להרים את הראש ולהבין שהעולם משתנה בקצב מטורף ואנחנו נתקענו בתפיסות עולם כלכליות של פעם. מצד אחד יש כל הזמן שינויים ומצד שני אנחנו עדיין ממש צריכים קורת גג, אוכל לאכול ובגד ללבוש.
המציאות היא מורכבת ונדרשת יציבות
בעולם משתנה, אנחנו הכי זקוקים ליציבות. הרוחות הנושבות יפילו אותנו אם לא יהיה לנו עוגן משמעותי. בעולם של שפע, יש קווים מאוד ברורים למה יקנה לנו יציבות ושקט.
– להבין מה המצב שלנו
– לייצר הגנות לשוטף ולחירום
– לשבת לפחות פעם בשנה (לפחות) על תוכנית כלכלית
אז מה לעשות שהכל מתייקר?
לחשב מסלול מחדש!
ממש כמו שזה נשמע. לפתוח מפה (כלומר להבין על מה אתם מוציאים כל חודש) ולברר לעומק מה אתם באמת רוצים שיהיה לכם בחיים. לחבר את הערכים לתקציב.
בהצלחה!