איך לחסוך כסף ומה הקשר בין קרטון חלב לפנסיה שלנו?

הקניות בסופר הן מקום נהדר לחסוך בכסף, בעוד ש"השלמות" קטנות יכולות להוציא מאיתנו המון כספים, קניה חכמה וניהול מלאי מוצרים יחסכו לכם המון כסף

התזרים הוא המלך

אולי בכלל אין קשר בין קרטון חלב ופנסיה? את התשובה תגלו בהמשך המאמר.

מי שקרא איזה מאמר או שניים שלי, או פוסט או כל חומר אחר יודע שהמוטו שלי הוא Cash Flow is King – תזרים מזומנים הוא המלך. תזרים מזומנים הוא מנוע צמיחה אדיר! אם נייצר תזרים פנוי של 1,000 ₪ בחודש ונשקיע אותו אז תוך 10 שנים יהיו לנו 193,000 ₪ ותוך 20 שנה 667,000 שקלים.

2,000 שקלים בחודש ייתנו לנו, 387,000 שקלים תוך עשור,  ו –1.33 מיליון ב-20 שנים. זה המון כסף!

לחילופין – אפשר להשתמש בכסף הזה בשביל להקטין משכנתה, לקחת משכנתה על דירה להשקעה או כל דבר אחר.

אבל איך מייצרים תזרים כזה? איך מפנים 2,000 ₪ בחודש?

הרבה אנשים לא יודעים את זה אבל אחד המקומות בו רוב המשפחות יכולות לחסוך כסף ויחסית הרבה ממנו הוא הסופר. עד כמה שזה נשמע טריוויאלי ואולי אפילו דבילי – רובנו לא מודעים לכסף שמתבזבז שם ושאפשר לחסוך אותו די בקלות.

הקשר בין קרטון חלב ופנסיה וחיסכון בכסף

וכאן אנחנו מגיעים לקשר בין קרטון החלב לפנסיה: לפני זמן מה, כשעוד היה לי רכב בנזין (מאז עברתי לחשמלי), עמדתי בתחנת הדלק ומהמכונית שעצרה מאחורי יצאה מישהי וביקשה מהמוכר בחנות קרטון חלב. תוך שניה וחצי בערך יצאו מהמכונית גם שלושה ילדים שפשטו על מקרר הגלידות ולקחו כל אחד טילון. והנה – קרטון חלב שעלה 40 שקל….

הַשְׁלָמוֹת עולות ביוקר ופוגעות ביכולת לחסוך כסף

למה אני מספר את זה? למשפחה נגמר החלב וכתוצאה מכך הם מצאו עצמם עושים השלמות. כשאנחנו עושים השלמות – פעמים רבות אנחנו קונים גם דברים שלא תכננו ושלא ממש היינו צריכים. פחית שתיה, ארטיק, חטיף, שלושה טילונים. בנוסף בדרך כלל נעשה את ההשלמות בחנות נוחות או מכולת שכונתית. המקומות האלה יקרים משמעותית מהסופר וכך אנחנו מנפחים את ההוצאה שלנו פעמיים – גם קונים במקום יקר וגם קונים דברים שאנחנו לא באמת צריכים ולא תכננו. לא ככה פועלים על מנת לחסוך בכסף.

איך לחסוך כסף בסופר?

וכל הסיפור הארוך הזה מביא אותי לדרך הראשונה מתוך שלוש שאציע פה ושאפשר לחסוך כסף בסופר, היא אמנם גם הכי קשה לרוב האנשים, אבל היא מאוד משתלמת – ניהול מלאי.

ניהול מלאי

אם לא נגיע אף פעם להשלמות – נחסוך את כל הסיפור הזה. איך עושים את זה? מנהלים מלאי. כל מה שלא מתקלקל תוך שבוע, וזה הרוב – לא קונים לימים הקרובים אלא יותר רחוק.

אצלי בבית למשל, אנחנו צורכים קרטון חלב שיבולת ביום. אז פעם בשבוע אני קונה שמונה קרטונים. אם הצטברו – קונה שבעה או שישה. פתחתי קפה אחרון? קונה את הקפה הבא. כנ”ל לגבי פסטה, שמפו, אקונומיקה וכל דבר אחר. בצורה הזאת – אף פעם לא נגמרים לנו הדברים ואנחנו אף פעם לא עושים השלמות. זה לא באמת יוצא תמיד על האפס. גם אני מפספס משהו לפעמים אבל ההשלמות שלי מסתכמות ב–100-200 ₪ בחודש.

עוד דבר, לשאול את הילדים אם מתוכנן להם משהו השבוע כמו טיול, מסיבה, יום הולדת, אני מציע לקנות את החטיפים כחלק מהקניה השבועית.

קניה ברשת זולה

הדבר השני שאנחנו יכולים לעשות בשביל לחסוך בסופר הוא לקנות ברשת זולה. אין הכוונה לפרסם אף רשת אבל כולנו מכירים את הרשתות היקרות והזולות ואם לא – אפשר לעשות השוואה בין הסלים במלא אתרים באינטרנט. ההפרש בין הרשת הזולה ביותר ליקרה ביותר יכול להגיע בקלות ל- 200-400 ₪ לקניה השבועית שלנו.

300 ₪ לשבוע = 1,200 ₪ לחודש = 801,000 ₪ לחודש בעוד 20 שנה!

קנית מוצרים זולים

לבסוף, לכולנו יש את המוצרים שלא נתפשר עליהם. השמפו שלנו, הקפה שלנו ועוד. אבל זה באמת משנה באיזו אקונומיקה אנחנו משתמשים? כמה זה קריטי איזה מלפפונים חמוצים אנחנו קונים? יש מוצרים רבים בהם אין הבדל בין היצרנים השונים (לפעמים זה ממש אותו מוצר רק עם מדבקה שונה) וגם כאן אפשר לחסוך בקלות כמה עשרות שקלים לקניה.

כדאי לחסוך כסף בקניות

אז אם נסכם – הסופר הוא מקום בו אפשר לחסוך יחסית די הרבה כסף. הכסף הזה יכול ללכת להשקעות (הכי טוב) אבל גם להעלאת רמת החיים במקומות אחרים. 2,000 ₪ לחודש זה 24,000 לשנה. יופי של חופשה בחו”ל!

יש שלושה דברים עיקריים שאנחנו יכולים לעשות בשביל להרוויח את הכסף הזה: לנהל מלאי ולהימנע מהשלמות, לקנות ברשת זולה ולקנות מוצרים זולים.

הצטרפו לניוזלטר

כדאי לקרוא

טל בירם תכנון פיננסי המלצה ביקורת חוות דעת FINCAT

טל

תכנון פיננסי

איך להתכונן כלכלית לחופשת הקיץ הגדולה וליהנות בלי לשבור את התקציב

חופשת הקיץ בפתח, ועם תכנון נכון תוכלו ליהנות ממנה בלי לחרוג מהתקציב. המדריך שלנו כולל טיפים לניהול תקציב קייטנות, בחירת אטרקציות חינמיות, תכנון חופשות חסכוניות ושמירה על הרגלים פיננסיים בריאים. התכוננו לקיץ מהנה עם החלטות כלכליות חכמות!

דצמבר 11, 2024

·

4 דקות קריאה

אדווה טישלר יועצת משכנתא מומלצת פינקט FINCAT

אדווה

יועץ משכנתא

תהליך גיוס המשכנתא – האתגר והחשיבות של יועץ מקצועי

יועץ משכנתא מומלץ מספק ליווי אישי ומקצועי בתהליך גיוס המשכנתא – התאמת תמהיל חכם, ניהול סיכונים, משא ומתן על ריביות, וליווי גם אחרי סגירת העסקה. כך תשיגו יציבות ושקט נפשי בהוצאה המשמעותית ביותר שלכם.

דצמבר 11, 2024

·

4 דקות קריאה

טל בירם תכנון פיננסי המלצה ביקורת חוות דעת FINCAT

טל

תכנון פיננסי

איך איבדנו 700,000 ש”ח בחודשיים ואיך אתם יכולים להימנע מטעויות בהשקעות

השקעות ללא תכנון נכון עלולות לעלות ביוקר, כמו שגילינו בדרך הקשה עם הפסד של 700,000 ש”ח. במאמר זה נסקור את הטעויות המרכזיות שמובילות להפסדים בהשקעות, כמו חוסר פיזור, החלטות רגשיות וחוסר תכנון לטווח ארוך. נשתף לקחים חשובים שיעזרו לכם להימנע מהטעויות שלנו, לשפר את תכנית ההשקעות שלכם ולמקסם את הסיכויים להצלחה בשוק ההון. הטיפ הכי חשוב? תכנון מראש ולמידה מטעויות – של אחרים!

דצמבר 6, 2024

·

4 דקות קריאה

יונית גרוסמן פנסיה וביטוחים FINCAT

יונית

פנסיה פרישה וביטוחים

פנסיה : הדרך החכמה להשקיע, לחסוך ולהבטיח עתיד כלכלי

פנסיה היא ההשקעה הכי חשובה לעצמאים ושכירים: היא חוסכת במס, מספקת ביטוח הכנסה לכל החיים ומציעה את דמי ניהול נמוכים ביותר בשוק. איך להבטיח שהפנסיה שלכם באמת תעבוד בשבילכם? גלו בכתבה.”

דצמבר 5, 2024

·

4 דקות קריאה